SAOPŠTENJE

Dana 19.12.2019. u Konferencijskoj sali grada Novog Pazara potpisan je partnerski ugovor o implementaciji projekta "Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva". Ugovor o partnerstvu su potpisali projektni partneri - Grad Novi Pazar, Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA), Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Novog Pazara (PSSS), I Muslimansko humanitarno društvo ",Merhamet - Sandžak".

Projekat je usmeren na unapređenje socio-ekonomskog statusa malih poljoprivrednih gazdinstava, koji se pretežno bave proizvodnjom maline, ali i drugog voća i povrća i preduzetnišvu, kao i korišćenje skladišnih i prerađivačkih kapaciteta hladnjače koja će biti izgrađena zahvaljujući projektu i vođena po principu socijalnog preduzetništva.

Planirano je da zahvaljujući projektu najmanje 100 malih poljoprivrednih gazdinstava i najmanje 20 žena iz ruralnih područja sa teritorije Grada Novog Pazara budu ekonomski osnaženi zahvaljujući stečenim znanjima i veštinama za proizvodnju malina i drugog voća i povrća, prikupljanju šumskih plodova i samoniklog lekovitog i začinskog bilja, skladištenju, preradi i plasmanu finalnih proizvoda kroz korišćenje usluga novoformiranog socijalnog preduzeća.

Projekat „Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva“ finansiran je od strane Austrijske razvojne agencije (ADA) sredstvima Austrijske razvojne saradnje, a implementira ga ASB Austrija u partnerstvu sa Inicijativom za razvoj i saradnju, Gradom Novim Pazarom, Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka, Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Novog Pazara i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet-Sandžak“.

 


 

 


Muslimansko Humanitarno Društvo Merhamet Sandžak
Ul. Kragujevačka 12, 36 300 Novi Pazar, Srbija
Tel/Fax: + 381 (0) 20 331 960
E-mail: merhamet@verat.net
PIB: 100743394
Matični broj: 6255736

 

 

ALL RIGHTS RESERVED © MHD MERHAMET SANDZAK |  WEB DESIGN #NPNET